Autoresponder Since 2011

Projek500

Projek Kumpul 500 List (emel) Pertama Anda!!

Anda mahu ceburi bidang pemasaran emel TETAPI cuba bermacam-macam masih tidak berhasil. 

Anda selalu lihat otai-otai mudah-mudahan mendapat komisyen beribu-ribu ringgit hanya melalui hantar emel. Adakah anda juga ingin jadi sehebat mereka?

Masalah utama kebanyakkan newbies adalah tiada list (senarai emel) dan tidak tahu cara mengumpul list dengan menggunakan cara yang sah disini undang-undang siber . Setelah 3 tahun Emelmatik beroperasi, kita telahpun kenalpasti beberapa masalah utama kenapa seseorang masih gagal menjana duit melalui pemasaran emel, sedangan pemasaran emel merupakan cara yang paling efektif berbanding cara lain seperti iklan berbayar, blog, forum dan lain-lain. Masalah utama newbies :

 • Sudah mempunyai akaun autoresponder tetapi masih tidak mempunyai list atau kuantiti yang sikit
 • Tidak tahu cara yang betul mendapat list
 • Tidak tahu membina squeeze page dan memasukkan borang opt-in
 • Tidak tahu setup program PPL menggunakan Sistem Affiliate Lite (SAL)
 • Tidak tahu apa yang perlu buat walaupun sudah mempunyai list
 • Tiada skil menulis/mengarang emel follow-up
 • Malas!!

Apa sebenarnya program Projek 500 ini?

Projek 500 adalah satu program dimana kami membantu mereka yang berminat untuk membina list dengan sasarkan 500 list dalam masa kurang dari 1 bulan. Serta melantik dan mempimpin mereka dari segi cara-cara yang betul mengumpul list dan seterusnya mula menjana keuntungan melalui pemasaran emel. Antara objektif utama program ini diadakan adalah :

 • Menjimat masa bagi mereka yang ingin ‘fast start’ dalam industri pemasaran emel
 • Menunjukkan cara-cara mengumpul list melalui program PPL (Pay per lead)
 • Cara-cara mengurus dan mengendalikan list menggunakan sistem pemasaran emel (autoresponder)
 • Mendidik cara penggunaan Emelmatik (autoresponder & broadcast emel)
 • tip-tip menulis / karang emel
 • tip-tip follow-up pelanggan yang membalas emel

Apa Yang Perlu Saya Buat Jika Saya Juga Mahu Kumpul List Sendiri?

Kumpul list merupakan langkah pertama sebelum anda membuat sesuatu kempen pemasaran melalui autoresponder. Anda perlu kumpul list dan simpan dalam database (autoresponder) dengan sasaran sebanyak yang mungkin. Sebelum anda mulakan kempen mengumpul list. Antara tool berikut adalah perlu disediakan:

Domain TLD, webhosting dan squeeze page

Sistem pemasaran emel (autoresponder)

wwwAnda perlu daftar satu domain dan webhosting sebelum memasukkan squeeze page dan applikasi affiliate seperti Sistem Affiliate Lite. Squeeze page anda perlu kelihatan menarik dan pro supaya pelawat tidak ragu-ragu memasukkan nama dan emel mereka. emailTanpa autoresponder, anda tidak akan dapat mengurus dan mengendalikan list anda dengan cemat. Semua list yang terkumpul akan dimasukan dalam database autoresponder dan disinilah anda boleh menjalankan segala urusan pemasaran emel kelak

Tawaran percuma

Sistem Affiliate Lite (SAL)

squeeze pageUntuk manarik perhatian bakal subscriber, anda perlu sediakan tawaran dalam bentuk percuma kepada mereka sebagai bonus selepas isi nama dan emel mereka. Biasanya tawaran percuma dalam bentuk ebook, software dan artikle berguna adalah mendapat sambutan sistemSistem tracking affiliate seperti Sistem Affiliate Lite (SAL) adalah sistem yang boleh digunakan untuk mengurus pendaftaran agen-agen affiliate, link tracking dan pembayaran komisyen. SAL adalah satu sistem yang ringkas dan padat dan sesuai digunakan dalam menganjurkan sesuatu program affiliate dan PPL.

Modal

Networking

moneyJika anda menganjurkan program PPL, anda perlu sediakan satu dana yang cukup untuk dibayar kepada agen affiliate nanti. Dana ini adalah bergantung kepada kemampunaan anda dan sasaran lead yang disasarkan. Jika anda mensasarkan 500 lead dengan RM0.50 per lead, maka anda mesti mempunyai wang secukup RM250 atau lebih. affiliatesAdalah agak susah dan memakan masa jika anda promosikan squeeze page melalui 1 atau 2 orang sahaja. Anda perlu membina rangkaian networking supaya mereka turut serta dalam program PPL dan ia juga dapat mempercepatkan masa mengumpul list. Nerworking adalah terbina daripada rakan-rakan FB, super affiliate anda atau group member di FB group.

Apa kegunaan setelah mengumpul 500 list ini?

Your-money-is-in-the-email-list“Money in the list” – adalah satu ayat yang selalu didengari, tetapi bukan semua orang tahun akan maksud tersilatnya. Setiap list yang terkumpul dalam database anda (autoresponder) adalah merupakan bakal pelanggan anda dimana mereka mungkin akan membeli sesuatu daripada produk anda atau melalui link affiliate anda. Bayangkan anda mempunyai 1 produk ingin dipasarkan, anda menghantar emel broadcasting keatas 500 list anda, dan 3% daripadanya telah membeli produk dan anda akan dapat 15 jualan. Katakan 1 jualan anda telah untung RM10, keuntungan keseluruhan anda adalah RM150.00. Jika keadaan mengizinkan, anda masih boleh terus promosi keatas 500 list ini mengikut time frame anda. Anda boleh mendapat hasil ulangan sepanjang masa.

Bagaimana Cara Terpantas Mengumpul 500 List Yang Pertama?

Cara yang terpantas mengumpul list adalah meletakkan squeeze page di website yang mempunyai trafik yang tinggi seperti di blog atau laman sosial. Cara ini adalah memerlukan sejumlah kos sebab anda perlu menyewa ruang iklan di website/blog mereka. Cara yang kedua dan paling diminati adalah melalui penganjuran program PPL (pay per lead) dimana anda membenarkan agen-agen affiliate promosikan squeeze page dengan syarat anda bayar kepada agen berdasarkan berapa lead yang ditaja oleh mereka. Harga untuk setiap lead adalah hak penganjur, harga PPL boleh bermula dengan RM0.10 hingga RM3.00 berdasarkan bajet penganjur. Contoh pengiraan komisyen agen affiliate : Jika seorang agen berjaya menaja 100 lead, komisyen untuk 1 lead yang valid adalah RM0.50, komisyen yang anda perlu bayar kepada agen affiliate adalah RM50 (RM0.50 x 100). Biasanya komisyen akan dibayar kepada agen setiap hujung bulan. Berikut adalah satu program PPL yang masih aktif berpromosi : http://pagetabapps.com, setiap lead yang dibayar adalah RM0.50

Bagaimana Projek 500 Membantu Saya Mengumpul 500 List Pertama?

500 list cuma adalah satu bermulaan…

Dalam Projek 500, kami akan menolong anda mengumpul 500 list pertama melalui program PPL yang akan diadakan. Semua list adalah hak milik anda sepenuhnya. Projek 500 akan menolong anda dari mula hingga berjaya mengumpul 500 list pertama anda!

Apa yang kami sediakan untuk anda dalam Projek 500 ini?

Domain dan Webhosting

Squeeze page, download page dan thank you page

wwwAnda akan diberikan satu domain TLD (.com, .net, .biz & .org) dan webhosting supaya squeeze page dan sistem tracking boleh dimuatnaik ke database webhosting anda. pageJika anda tidak tahu design squeeze page yang berstandard PRO, kami boleh membantu anda. Selain itu, bahan promosi seperti banner beranimate dan e-cover turut disediakan.

Autoresponder Emelmatik (Trial / Premium) dan konfigurasi

Sistem Affiliate Lite dan konfigurasi

emelmatikSistem pemasaran emel akan digunakan untuk mengurus dan mengendalikan list yang akan dikumpul nanti. Jika anda tiada akaun autoresponder, anda boleh gunakan akaun trial atau upgrade ke Premium apabila memerlukan. affiliatesKami akan memasang SAL dalam webhosting, sistem ini akan digunakan untuk pendaftaran agen affiliate dan link tracking software untuk pengiraan komiysen agen affiliate.

Ebook dengan lesen PLR

Pimpinan dan support melalui FB secret support group

ebookKami juga akan sediakan ebook yang diterbitkan atas nama anda sebagai bonus selepas subscriber meninggalkan emel dan nama mereka di squeze page anda. groupAnda turut diundang menyertai satu secret group yang dianjurkan oleh kami. Dalam group ini, anda boleh berkongsi maklumat serta mempelajari teknik-teknik pemasaran emel sesama ahli group.

Berapakah Kos Untuk Saya Menyertai Projek Ini?

Berikut merupakan angkaran untuk anda mula mengumpul 500 list melalui program PPL

Domain TLD dan wbhosting (tahunan) RM150 +
Squeeze page design RM250 +
Autoresponder Emelmatik Gold (tahunan) RM100
Sistem Affiliate Lite RM49
Ebook dan artikel PLR RM250 +
Lain-lain RM100 +
Modal komisyen (RM0.50 x 500 lead) RM250

Jumlah

RM1150 +

Kos angkaran untuk anda kumpul 500 list pertama adalah sekitar RM1150, semakin banyak lead yang anda hasil, anda perlu keluarkan lebih banyak modal untuk dibayar kepada agen nanti. Namum objektif utama program PPL diadakan adalah mengumpul list sebanyak yang mungkin.

Tetapi! Dalam Projek 500, Anda Tidak Perlu Menampung Kos Yang Banyak MALAH Anda Dapat Jimat Kos Dan Masa Sehingga 90%!!

 • TIDAK PERLU bayar untuk register domain dan langgan akaun webhosting
 • TIDAK PERLU bayar untuk design squeeze page pro
 • TIDAK PERLU langgan autoresponder mahal
 • TIDAK PERLU ambil masa untuk belajar cara konfigurasi sistem
 • TIDAK PERLU beli Sistem Affiliate Lite
 • TIDAK PERLU tulis dan karang ebook
 • TIDAK PERLU susah payah mencari agen menyertai program PPL anda

Antara Tool Yang Disediakan Dalam Projek 500:

Domain dan webhosting berkualiti – 1 tahun

Servis design squeeze page PRO – Bernilai RM250

freeDaftar domain dan pasangkan domain di webhosting berkualiti yang ditaja oleh Bajethosting.com. Anda juga boleh guna akaun web hosting untuk pasang applikasi seperti SAL, WordPress dan lain-lain. Harga pembaharuan adalah RM95/tahun. freeServis design squeeze page, download page dan thank you page berstandard PRO (contoh hasil kerja www.abanglong.com), e-cover bahan promosi seperti banner beranimate (.gif) turut disertakan

Sistem autoresponder disediakan – RM0 – RM175

Sistem Affiliate Lite – bernilai RM49

freeGunakan Emelmatik sebagai sistem pengurusan list anda. Jika anda belum upgrade ke akaun berbayar (LITE, GOLD atau PREMIUM) anda masih boleh guna akaun trial secara percuma. freePasangkan applikasi ini di webhosting anda dan gunakan ia sebagai sistem link tracking dan pendaftaran agen affiliate serta pengiraan komisyen.

Bahan artiker dan ebook berlesen PLR

freePilih 1 daripada 70 lebih aritiker dan ebook dengan lesen PLR (Private Label Right) supaya anda boleh letakkan nama anda sendiri dan dijadikan ia seolah-olah hasil kerja anda.

Screenshot Member-member Yang Telah Berjaya Mengumpul 500 Lebih List!

10354958_10152860099513566_2628300531590318796_n

10730913_10152896730943566_1777133013131177857_n

10653503_10152702299238566_2692971346769826877_n

10426671_10152478341108566_8524528601153653566_n

Apa kata Abang Long Isamzaidi Yang Telah Menyertai Projek 500 Selepas Tiga Hari?

Screenshot_7

testi

Dan Hasilnya Beberapa Minggu Kemudian…Hanya Melalui Pemasaran Emel Keatas List Yang terkumpul… WOW!

1964975_10201458100522180_1953588082_n

Dan Ini Pula Hasil Kutipan Oleh Saudara Suhaimi Zohor Setelah Mengumpul List Sendiri Melalui Projek 500.

Screenshot_3

Screenshot_4

Screenshot_3

Dan Saudari Khairun Naimah

khainun

 

Berapakah Anda Perlu Labur Dalam Projek 500 Untuk 500 List Pertama Anda?

P500

RM950

RM550

RM350

RM400

RM450

RM650* SAHAJA ( 5 4 tempat terakhir!)

Jangan BERTINDAK Jika Anda Belum Habis Baca Tawaran Kami…

*Harga akan ditambah RM50 setiap 5 pesanan

Apa yang anda dapat selepas menyertai Projek 500 ini?

Minimum 500 list Valid

Teknik penganjuran program PPL dan PPS

listMinimum 500 list valid akan jadi hak milik anda sepenuhnya. List anda masih berkembang kecuali anda menutup program PPL tersebut. sistemAnda diberi peluang untuk mempelajari cara-cara setup dan konfigurasi sistem affiliate untuk memudahkan anda menganjur dan mengendalikan program PPL atau PPS kelak.

Teknik penggunaan Emelmatik SULIT

Teknik pemasaran emel berkesan

moneyKami akan mengajar anda cara-cara promosi SULIT menggunakan Emelmatik. Teknik SULIT ini adalah satu teknik yang jarang-jarang dibongkarkan. sulitApabila anda telah mempunyai list, tiba masa untuk anda membuat promosi keatas list anda samada produk anda sendiri atau mana-mana program affiliate yang sesuai dengan niche anda.

Jemputan menyertai program affiliate ahli group

affiliatesJika anda tiada produk, anda masih boleh turut diundang menyertai program PPL yang dianjurkan oleh ahli group yang lain.

adoi

JANGAN BIMBANG! Sebab RM250 Akan Dipulangan* Kepada Anda sebagai Dana Komisyen Affiliate!!

(* Tertakluk kepada tema dan syarat)

Ya, kami akan memulangkan RM250 kepada anda sebagai modal pembayaran komisyen affiliate. Jika agen affiliate yang menolong anda promosi PPL mendapat komisyen. Kami akan bayar komisyen kepada agen tersebut dengan mengikut kadar RM0.50 per lead. Jadi RM250 adalah cukup untuk kumpul 500 lead.

Screenshot bayaran komisyen telah dilakukan

10806426_10152917308873566_2179689273362500689_n

10731144_10152917308863566_5591010015383504337_n

10403191_10152555388288566_4741743674035090290_n

10341502_10152430277563566_5334261170042732329_n

10440701_10152498294128566_4530950033296589122_n

 NANTI DULU! Ada Bonus Menanti Anda!

BONUS 1 : Promosi Program Affiliate Anda Kepada 500 Lebih Super Affiliate Kami!

Tidak perlu susah bayar menghantar jemputan JV setiap orang untuk menyertai program PPL anda. Kami akan menolong anda dengan memberitahu list super affiliate kami berkenaan program PPL anda. Jika niche anda bersesuaian dengan niche mailing list mereka. Mereka pasti akan menyertai program PPL anda!

BONUS 2 : Jemputan Terhormat Ke FB Secret Group Projek 500!

Dalam group ini, anda akan djemput dan dilayan sebagai VIP oleh semua group member. Disini kita akan bincangkan segala isu berkaitan pemasaran internet dan juga satu tempat bertukar ilmu dan berkenalan.

Bersedia Untuk Kumpul 500 List Pertama Anda? Sila Bertindak Sekarang!

Langkah 1 – Buat bayaran RM650.00 ke salah satu akaun berikut:

Bank

No. akaun

Nama akaun

Maybank 1082 8901 4573 Lee Hup Boon
CIMB 800 505 3849 Ematik Network
Paypal emailautomatik [@] gmail.com
3rd party email admin [@] emelmatik.com

Langkah 2 : Isi borang pesanan

Pastikan anda melakukan pengesahan terhadap pembayaran anda. Anda perlu mengirimkan butiran tempahan anda serta bukti pembayaran anda kepada pihak kami untuk membolehkan kami mengesan pembelian anda dan juga menghantar produk yang ditempah. Sila isikan borang dibawah lengkap dengan data yang benar dan sah sahaja. Sebarang maklumat palsu adalah dilarang sama sekali. IP anda akan direkod untuk tujuan keselamatan.

Nama Penuh Anda :
Alamat Emel :
No. H/P :
Produk & Pembayaran :
Kaedah Pembayaran :
Tarikh Pembayaran :
Masa Pembayaran :
Bukti Transaksi Pembayaran (Copy & paste) :
Nota Tambahan (jika perlu) :
Kod Koupon (jika ada)

(Sila copy & paste maklumat transaksi pembayaran anda jika anda menggunakan maybank2u atau CIMBClicks. Jika anda menggunakan ATM Deposit/ATM Transfer, sila masukkan maklumat masa transaksi, nombor reference tarikh serta lokasi ATM) 

Ada masalah? Pertanyaan? Sila SMS ke no berikut: h/p: 016-5573770 Terima kasih.

Admin

Emelmatik.com